Esther 8:8b … wat geschreven is in naam van de koning en verzegeld met de zegelring van de koning kan niet worden herroepen.
Wij kennen de uitdrukking ‘een wet van Meden en Perzen’. Dit is een besluit wat niet aangepast of verandert kan worden. Zoals het is, zo is het. Ahasveros was koning van Medië en Perzië en zijn besluit kon niet meer teruggenomen worden. Dus wat te doen tegen de nieuwe wet?
Precies, …. iets bedenken dat de wet laat staan, maar mogelijkheden biedt voor de Joden om toch iets te kunnen doen. Ze moesten er dan wel voor kiezen zichzelf te verdedigen, want dat was de oplossing.
Als in het begin (en nu nog steeds) wij als mensen zondigen creëren we daarmee afstand tussen een heilige God en onszelf. God kan namelijk niet leven in de nabijheid van onrecht, zonde en pijn. God geeft ook aan dat als deze afstand overbrugt moet worden dit alleen kan door het ‘vloeien van bloed’. Dat is ook waarom er in het Oude Testament dieren geofferd werden voor de zonden van de mensen.
God kan deze afstand niet op een andere manier overbruggen. Voor een schuld moet worden betaald. Dus wat doet God tegen deze wetmatigheid?
Precies, …. Hij bedacht het plan om zichzelf in de Zoon Jezus naar deze aarde te sturen. Jezus stierf zo eens en voor altijd voor onze zonden. Het enige wat wij moeten doen is te kiezen dit offer van Jezus te aanvaarden.